Voyage voyage..
Door: eekhondje
Blijf op de hoogte en volg silvia
02 Augustus 2006 | Frankrijk, Sablé-sur-Sarthe
Maar met een hele hoop mooie herrinneringen, en niet alleen van de Sarthe!
Zo was er, rond valentijnsdag, een tweede "SVE-formation", zoals die in Serriès. Maar dan met een andere groep EVSers en in een heel ander plaatsje: Sommières (vlakbij Mâcon en Nîmes). Deze werkweek was vooral evaluerend bedoeld: hoe ging het met je project, waren er nog problemen, wat had je allemaam al gedaan, en wat moest je nog doen om je EVS tot een succes te maken? Ook deze keer was dat weer heel nuttig en interessant. De groep was ook weer erg gezellig. Ik was helemaal blij om Rosemarije en Annet weer te zien; het Amsterdamse en Duitse meisje die ik bij de vorige keer had ontmoet! En er was een heeele schattige belg uit Liège waar ik nog schelpjes meegezocht en gedanst heb.. hihi. De omgeving was bovendien schitterend en we hadden zelfs een uitje naar het strand (wel een beetje koud toen nog maar goed..).
Eind februarie had ik ook weer een reisje; naar Disneyland Parijs! Ik was daar nog nooit geweest omdat ik niet zo van pretparken hou, maar dit park bleek toch wel heel leuk.
Het volgende leuke uitje was in maart, toen een vriendin van Lénaïc die kennis met me had gemaakt in de kantine, me uitnodigde om een weekendje bij haar en haar vriend te logeren om me de jumelage-stad van Haarlem, Angers, te laten zien. Echt onwijs aardig: ze gaven me niet alleen een rondleiding door de prachtige wit-zwarte (kalksteen-ardoise) stad, maar ook nog eens een interessant tochtje langs de Loire, de troglodyten-(een soort hobbits)dorpjes en het kasteel van Saumur! Foto's zeggen meer dan woorden in dit geval: http://s34.photobucket.com/albums/d113/eekhondje/Angers23-24mars06/ Bovendien gaven deze "angevins" maar ook Bretagne-liefhebbers me een introductie bretonse muziek, franse humor en crêpes flamberen! Ja, Lénaïc en ik ontdekten die avond nog een hoop magie..
Een paar maanden later werd het tijd om m'n eerste weekje vakantie te nemen: ik liet m'n moeder + Kirsten langskomen (tja iederéén moet toch echt minstens één keer in zùn leven in Sablé zijn geweest..)! Dat was ook heel geslaagd en vertelt zich het beste in foto's: http://s34.photobucket.com/albums/d113/eekhondje/Sablee1-5mai06/
Een uitje met een stuk somberder aard kwam half mei, toen Damien en ik met de jongeren van het Peams naar de mémorial in Caen gingen: http://www.sablesursarthe.net/peams/CMJphotos.htm Daar bevond zich de zeer indrukwekkende begraafplaats en een museum over de bevrijding van Normandiê tijdens WOII. Een beetje luguber eindigde we die dag op het strand waar de vloot destijds aankwam en daar al half afgeslacht werd..
Een stuk vrolijker werd ik van het weekend in Bretagne, waar Damien, 7 jongeren en ik bij Isabelle in Plésidy kwamen, om de grote finale van de "Rencontres Cinéjeunes" - een nationaal filmfestival voor kinderen bij te wonen. Plésidy is een piepklein bretons plaatsje dichtbij Bourbriac. We logeerden 2 nachten in een soort jeugdherberg-centrum "ter bevordering van het behoudt van de bretonse cultuur". Hier en daar dus zelfs nog een woordje bretons opgestoken! Vervelend genoeg was ik de eerste dag niet echt lekker, maar nog wel zo dapper om het -vrij intensieve programma met ontdekkingstochten en spelletjes in de omgeving- mee te maken. Voor wat we precies uitgespookt hebben daar: zie http://www.sablesursarthe.net/peams/PalmaresNational2006.html . Op de terugweg reden we ook nog even leuk langs de schitterende bretonse kust en aten we in een echte bretonse crêperie: zie http://s34.photobucket.com/albums/d113/eekhondje/Vive-la-Bretagne/?start=20 . Zooo zalig! Ik voelde me gelijk een stuk beter:)
Een ander heerlijk reisje kwam een poosje later, op een mooie zomerdag toen Stéphanie (m'n vriendin uit Angers) me meenam met haar vriend en zijn zoontje (echt 'n droppie) naar het zuidelijke strand van Bretagne (en de breedste van Europa), La Baule! Zie http://s34.photobucket.com/albums/d113/eekhondje/Vive-la-Bretagne/. En ook nog eens een strand in de region Vendée, waar we bij haar ouders in een dorpje in de buurt van Nantes logeerden. Dat was ook heel super; echt een mini-vakantie voor mij.. en toen later zijn we nog een weekendje met z'n drietjes naar Tours geweest, waar Claire ons de stad liet zien en we ook een heel mooi tochtje langs de Loire -maar nu de andere kant op- maakten, met op de route: het kasteel en "huis der magie" van Blois, Chambord, Chenonceaux.. zulke grote kastelen had ik nog nooooooit in het echt gezien! Langs de Loire staan trouwens in totaal meer dan 200 kastelen, maar die konden we natuurlijk niet allemaal bezoeken..
Oh, en dan heb ik het nog niet eens over de grote reis naar Bückeburg gehad! Want ja, we zijn zelfs nog in Duitsland geweest.. Wordt nog even vervolgd dus ;)
07 Augustus 2006 - 18:08
Jane:
Hey Silly!
Jammer dat je alweer terug moet. Zo'n jaartje gaat snel voorbij hè? Maar gelukkig zien we elkaar dan weer. :D Tot snel!!!
xxx Janey