Hoog Bezoek..
Door: eekhondje
Blijf op de hoogte en volg silvia
14 Januari 2006 | Frankrijk, Sablé-sur-Sarthe
En een week later zijn Lénaïc en Lénaïck (andere collega) naar Letland gegaan, om Iveta te bezoeken en ook nog de buurlanden maar.. zonder mij helaas! Want Iveta had gemaild dat we beter niet in november konden komen omdat ze dan een tentamenweek had ofzo (en ik had dan ook een deadline). Maar L&L konden hun kaartjes al niet meer omruilen.. nou ja, volgende keer beter dan maar :(
Maar in die week zijn wel heel tof Mark en Frank (2 broers van mijn moeder) langsgekomen, wat heel gezellig was. Ze bleven maar een avond en een ochtend maar toch :)
Het weekend voor Sinterklaas was helemaal tof.. want toen kwamen Hoda en Rob! Midden om 4 uur in de nacht kwamen ze aan, en de volgende dag heb ik ze alles van Sablé laten zien en.. hebben we voor de Fransen een heus Sintfeest voorbereid!! Met cadeautjes, gedichten, pepernoten, chocoladeletters, speculaas, amandelspijs.. als onderdeel van mijn expo over NL zeg maar haha. Ik had de Fransen van te voren wel op de hoogte gebracht van de bedoeling, zodat zij ook met wat cadeautjes (gewoon kleine dingetjes hoor) aan zouden komen. Helaas kon niet iedereen die ik had uitgenodigd, maar Eric (de directeur van de animateurs), Lénaïc met z'n vriendin Guilaine, Lénaïck met haar broer eh.. met haar broer, Isaëlle met een vriendin (Marie) waren er wel! En we deden alles in een grote jutezak, waar degene die het laatste cadeautje had gehad, er dan weer een uit moest pakken voor iemand. Het was heeel erg leuk, met name de gedichtjes, die we uiteraard ook in het frans hadden geprobeerd te maken :)
Als cadeautjes voor de fransen hadden Sint en Piet o.a. chocoladeletters, chocolademunten en chocoladesigaretten (die in Frankrijk verboden zijn!) en drop meegenomen, wat nog behoorlijk in de smaak viel! En voor mijn mentor hadden ze een single van Brainpower geschonken, want ze vonden dat hij daar precies op leek :D
Ik was erg gelukkig met De single van Claartje (die met "Mijn Droom" in de hitlijsten is gekomen door 2e te worden in het talpa-programma "The Nixfactor" en waar we natuurlijk mega trots op zijn..) en met het speciale bezoek van Sint en Piet die dit keer met de stoomboot uit Spanje speciaal voor ons een tussenstop in Frankrijk hield.. en helaas de volgende ochtend alweer verder naar NL moesten, maar die me wel een onvergetelijke Sinterklaasavond hadden bezorgd!! :D Merci St. Nicolaasje....